Ga je met Pasen ook heerlijk lang aan tafel om samen uitgebreid te brunchen? Het paasbrood kan dan niet ontbreken. Met deze recepten maak je dat voor de verandering eens zelf.
De supermarkten liggen al een paar weken (het lijkt elk jaar wel vroeger) vol met paaseieren, -stollen en matses. Maar je kunt ook zelf in de keuken aan de slag gaan. We zochten een aantal recepten voor een paasbrood voor je uit.
- Voor iedereen een paasstol
Klein maar fijn: de paasbroodjes van Laura’s Bakery. Je moet er wat tijd voor vrijmaken, maar het resultaat is een grote schaal vol kleine paasstollen. Het recept vind je hier. - Gluten- en lactosevrije paasbrood
Dit brood is helemaal plantaardig. Handig voor als je als een allergie hebt of liever geen melkproducten of gluten eet. Ook fijn: in een uur staat deze paasstol al op tafel (inclusief schone keuken, volgens de website). Veel tijd heb je dus niet nodig. Het recept van Marike Bol vind je hier. - Paasbrood met een twist
Nét wat anders dan het paasbrood dat we kennen: eentje met abrikozen en rozijnen. Het doet wat denken aan een breekbrood en door het witte glazuur heeft het wel iets weg van een kaneelbroodje. Dat kan dus alleen maar heel goed smaken. Bekijk het recept van de Jumbo hier.
Meer lezen
- Ook lekker voor bij de brunch: zo maak je zelf kaneelbroodjes.
- Of: maak zelf een zomerse aardbeiencake met kaneel.
- 5x zoete bakrecepten voor de lente.
Fotografie Maddi Bazzocco/Unsplash
Gepubliceerd op 1 april 2021 Laatst bewerkt 14 april 2025