Het ruikt zo lekker in huis als er een pan soep op het vuur staat te pruttelen. Verse tomatensoep maken doe je zo.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 kilo tomaten
½ rode peper
1 teentje knoflook
2 bouillonblokjes
1 ui
1 cm verse gember
olijfolie
2 tl basilicum
2 tl oregano
2 tl peterselie
1 tl balsamicoazijn
1 el witte wijn
1 tl paprikapoeder
1 el roomkaas
1 el tomatenketchup
1 tl worcestersaus
Extra nodig: staafmixer en soeppan
De tomatensoep maken
- Was de tomaten. Snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de rode peper open, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Pel de knoflook.
- Pel en snipper het uitje, schil de gember en snijd in kleine stukjes.
- Verhit olijfolie in een pan. Fruit het uitje een paar minuten en voeg dan de gember, peper en geperste knoflook toe. Roer.
- Voeg de tomaten toe en laat even sudderen. Voeg een halve liter kokend water en twee bouillonblokjes toe. Pureer met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met de kruiden, balsamicoazijn, witte wijn, paprikapoeder, roomkaas, tomatenketchup en worcestercaus. Proef tussendoor of de soep op smaak is en laat nog 5 minuten sudderen.
- Iets anders dan tomatensoep maken? We delen nog meer recepten.
Tekst Caroline Buijs Illustratie Louise Lockhart