Recept: vegan bananenbrood met pompoen van Roos Glows

bananenbrood

Vegan bananenbrood, maar dan net even anders. Roos Glows maakte een variant met pompoen en deelt het recept.

Deze ingrediënten heb je nodig

  1. 250 gram gemalen havermout (havermeel)
  2. 425 gram pompoenpuree (mag ook gewoon uit blik)
  3. 2 rijpe, geprakte bananen
  4. 8 ontpitte dadels (80 gram)
  5. 50 milliliter havermelk
  6. 4 eetlepels agavesiroop
  7. 2 theelepels vanille-aroma
  8. 1 flax egg (1 eetlepel gebroken lijnzaad + 3 eetlepels water)
  9. 2 theelepels kaneel
  10. 2 theelepels koekkruiden
  11. 1 theelepel bakpoeder
  12. 1 theelepel baking soda
  13. 1 eetlepel appelazijn
  14. 75 gram walnoten + een handje pompoenpitten

Zo maak je het vegan bananenbrood met pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de dadels en pompoenpuree in een keukenmachine en meng dit totdat je een egale massa krijgt.
  3. Doe alle ingrediënten (behalve de baking soda, appelazijn, walnoten en pompoenpitten) in een kom en spatel alles goed door elkaar.
  4. Doe in een apart glas 1 theelepel baking soda en 1 eetlepel appelazijn. Laat dit even bruisen en roer dit mengsel vervolgens goed door het beslag.
  5. Doe het geheel in een met bakpapier bekleed cakeblik.
  6. Strooi wat pompoenpitten over het beslag.
  7. Stop het bananenbrood ongeveer 40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  8. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  9. Extra tip van Roos: ook lekker met een laag pindakaas.

Tekst en fotografie Roos Glows

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN