Vegan bananenbrood, maar dan net even anders. Roos Glows maakte een variant met pompoen en deelt het recept.
Deze ingrediënten heb je nodig
- 250 gram gemalen havermout (havermeel)
- 425 gram pompoenpuree (mag ook gewoon uit blik)
- 2 rijpe, geprakte bananen
- 8 ontpitte dadels (80 gram)
- 50 milliliter havermelk
- 4 eetlepels agavesiroop
- 2 theelepels vanille-aroma
- 1 flax egg (1 eetlepel gebroken lijnzaad + 3 eetlepels water)
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels koekkruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1 eetlepel appelazijn
- 75 gram walnoten + een handje pompoenpitten
Zo maak je het vegan bananenbrood met pompoen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de dadels en pompoenpuree in een keukenmachine en meng dit totdat je een egale massa krijgt.
- Doe alle ingrediënten (behalve de baking soda, appelazijn, walnoten en pompoenpitten) in een kom en spatel alles goed door elkaar.
- Doe in een apart glas 1 theelepel baking soda en 1 eetlepel appelazijn. Laat dit even bruisen en roer dit mengsel vervolgens goed door het beslag.
- Doe het geheel in een met bakpapier bekleed cakeblik.
- Strooi wat pompoenpitten over het beslag.
- Stop het bananenbrood ongeveer 40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt.
- Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Extra tip van Roos: ook lekker met een laag pindakaas.
- Nog meer vegan recepten vind je op de Instagram-pagina van Roos Glows.
- Veganistisch eten: vijf Instagram-accounts om te volgen.
Tekst en fotografie Roos Glows