Go to content

Lisannes Online Journal (1): mindful bakken

Lisannes Online Journal (1): mindful bakken

Lisanne (23) is online editor bij Flow en probeert uit wat ze in het blad of online tegenkomt, om te ontdekken wat voor haar goed werkt in haar (drukke) leven. Deze keer: mindful baking.

Heel Holland Bakt, wekenlang was een groot deel van Nederland er zoet mee. Net als ik, want ik ben dol op bakken. Zo maak ik elke week mijn succesrecept voor bananenbrood. Het leidt me even af van de vele prikkels die ik de hele dag krijg en ik word er daardoor rustig van. Maar toch, écht de tijd ervoor nemen blijkt voor mij nog knap lastig. Zonde, en vooral stom, want bakken is leuk en niet bedoeld om het ‘gestrest’ te doen.
Dat bakken een mooie manier is om te ontsnappen aan de hectiek, vindt ook Julia Ponsoby, auteur van The art of mindful baking. Ze zegt dat zo: ‘The physical act of baking, the way that you knead bread for example, takes your mind out of the intellectual and connects you to your body.
Enfin, daar gaan we dan. Deze week ga ik een aantal recepten mindful uitproberen en wordt mijn bananenbrood met extra tijd en liefde gebakken. Ben benieuwd of je dat ook proeft.

Deel dit artikel
Flow nieuwsbrief Flow nieuwsbrief
Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

^